K3S soundcard after Windows 1809 update

classic Classic list List threaded Threaded
8 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

K3S soundcard after Windows 1809 update

N7US
After the update to Windows 1809, Windows isn't seeing the line-out CODEC of
my K3S.  It recognizes the line-in one just fine.  Any suggestions would be
appreciated.  Thanks.

 

Jim N7US

 

______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: K3S soundcard after Windows 1809 update

N7US
Oops - I meant Windows 10 V. 1903.

 

Jim N7US

 

From: Jim N7US <[hidden email]>
Sent: Thursday, June 13, 2019 14:35
To: Elecraft Reflector ([hidden email]) <[hidden email]>
Subject: K3S soundcard after Windows 1809 update

 

After the update to Windows 1809, Windows isn't seeing the line-out CODEC of
my K3S.  It recognizes the line-in one just fine.  Any suggestions would be
appreciated.  Thanks.

 

Jim N7US

 

______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: K3S soundcard after Windows 1809 update

Brian Hunt
In reply to this post by N7US
In Win10 settings, go to System/Sound.  Under Advanced Sound Options
check Microphone privacy settings and turn on "Allow apps to access your
microphone."  This bit me until someone posted the solution here.  GL
73,
Brian, K0DTJ

On 6/13/2019 12:34, Jim N7US wrote:
> After the update to Windows 1809, Windows isn't seeing the line-out CODEC of
> my K3S.  It recognizes the line-in one just fine.  Any suggestions would be
> appreciated.  Thanks.
>
>  
>
> Jim N7US
>
______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: K3S soundcard after Windows 1809 update

Ed W0YK
In reply to this post by N7US
It just so happens I was at Elecraft a couple hours ago testing a K3/KIO3B with a Win10 1903 notebook and a Win7 notebook.  Both saw Line In and Line Out on the Codec.Did Windows possibly disable the Line Out?  Or, is it not even listed?BTW, is the missing device the K3 LINE OUT  (PC Line In) signal, or the PC Line Out (K3 LINE IN) signal?73,Ed W0YK
-------- Original message --------From: Jim N7US <[hidden email]> Date: 6/13/19  12:39  (GMT-08:00) To: Elecraft Reflector <[hidden email]> Subject: Re: [Elecraft] K3S soundcard after Windows 1809 update Oops - I meant Windows 10 V. 1903. Jim N7US From: Jim N7US <[hidden email]> Sent: Thursday, June 13, 2019 14:35To: Elecraft Reflector ([hidden email]) <[hidden email]>Subject: K3S soundcard after Windows 1809 update After the update to Windows 1809, Windows isn't seeing the line-out CODEC ofmy K3S.  It recognizes the line-in one just fine.  Any suggestions would beappreciated.  Thanks. Jim N7US ______________________________________________________________Elecraft mailing listHome: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraftHelp: http://mailman.qth.net/mmfaq.htmPost: mailto:[hidden email] list hosted by: http://www.qsl.netPlease help support this email list: http://www.qsl.net/donate.htmlMessage delivered to [hidden email]
______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: K3S soundcard after Windows 1809 update

N7US
In reply to this post by N7US
The K3S line out is missing.




Jim N7US


Get Outlook for Android







From: Ed W0YK


Sent: Thursday, June 13, 4:42 PM


Subject: Re: [Elecraft] K3S soundcard after Windows 1809 update


To: Jim N7US, Elecraft Reflector






It just so happens I was at Elecraft a couple hours ago testing a K3/KIO3B with a Win10 1903 notebook and a Win7 notebook.  Both saw Line In and Line Out on the Codec.




Did Windows possibly disable the Line Out?  Or, is it not even listed?




BTW, is the missing device the K3 LINE OUT  (PC Line In) signal, or the PC Line Out (K3 LINE IN) signal?




73,


Ed W0YK




-------- Original message --------


From: Jim N7US <[hidden email]>


Date: 6/13/19 12:39 (GMT-08:00)


To: Elecraft Reflector <[hidden email]>


Subject: Re: [Elecraft] K3S soundcard after Windows 1809 update




Oops - I meant Windows 10 V. 1903.








Jim N7US








From: Jim N7US <[hidden email]>


Sent: Thursday, June 13, 2019 14:35


To: Elecraft Reflector ([hidden email]) <[hidden email]>


Subject: K3S soundcard after Windows 1809 update








After the update to Windows 1809, Windows isn't seeing the line-out CODEC of


my K3S.  It recognizes the line-in one just fine.  Any suggestions would be


appreciated.  Thanks.








Jim N7US








______________________________________________________________


Elecraft mailing list


Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft


Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm


Post: mailto:[hidden email]




This list hosted by: http://www.qsl.net


Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html


Message delivered to [hidden email]






______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: K3S soundcard after Windows 1809 update

N7US
Thanks for the suggestions.  I found it hiding in All Settings-->System-->Sound-->Input (or right click on the speaker icon-->Open sound Settings), where I was able to choose my input device and rename it (to Elecraft K3S RX) and pick the icon for a circuit board.  Now it appears in the MMTTY configuration and DXLab's WinWarbler.

Jim N7US

-----Original Message-----

The K3S line out is missing.


Jim N7US


From: Ed W0YK

Sent: Thursday, June 13, 4:42 PM

Subject: Re: [Elecraft] K3S soundcard after Windows 1809 update

To: Jim N7US, Elecraft Reflector

It just so happens I was at Elecraft a couple hours ago testing a K3/KIO3B with a Win10 1903 notebook and a Win7 notebook.  Both saw Line In and Line Out on the Codec.

Did Windows possibly disable the Line Out?  Or, is it not even listed?

BTW, is the missing device the K3 LINE OUT  (PC Line In) signal, or the PC Line Out (K3 LINE IN) signal?

73,
Ed W0YK


-------- Original message --------
 
From: Jim N7US <[hidden email]>

Sent: Thursday, June 13, 2019 14:35

To: Elecraft Reflector ([hidden email]) <[hidden email]>

Subject: K3S soundcard after Windows 10 V. 1903 update

After the update to Windows 1809, Windows isn't seeing the line-out CODEC of
my K3S.  It recognizes the line-in one just fine.  Any suggestions would be
appreciated.  Thanks.


Jim N7US





______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: K3S soundcard after Windows 1809 update

Bob McGraw - K4TAX
I just completed update of this Windows 10 Pro system, 1809 update.  
Checked to see if WSJT-X communicated between the computer and radio and
find all is well.    No issues, sound card both ways is correct and with
my K3S works as it should.  I didn't have to change anything.  Also
checked HRD w/DM780, FLDIGI, and MMTTY and all work as expected with no
issues.

Happy camper here.

73

Bob, K4TAX


On 6/13/2019 8:38 PM, Jim N7US wrote:

> Thanks for the suggestions.  I found it hiding in All Settings-->System-->Sound-->Input (or right click on the speaker icon-->Open sound Settings), where I was able to choose my input device and rename it (to Elecraft K3S RX) and pick the icon for a circuit board.  Now it appears in the MMTTY configuration and DXLab's WinWarbler.
>
> Jim N7US
>
> -----Original Message-----
>
> The K3S line out is missing.
>
>
> Jim N7US
>
>
> From: Ed W0YK
>
> Sent: Thursday, June 13, 4:42 PM
>
> Subject: Re: [Elecraft] K3S soundcard after Windows 1809 update
>
> To: Jim N7US, Elecraft Reflector
>
> It just so happens I was at Elecraft a couple hours ago testing a K3/KIO3B with a Win10 1903 notebook and a Win7 notebook.  Both saw Line In and Line Out on the Codec.
>
> Did Windows possibly disable the Line Out?  Or, is it not even listed?
>
> BTW, is the missing device the K3 LINE OUT  (PC Line In) signal, or the PC Line Out (K3 LINE IN) signal?
>
> 73,
> Ed W0YK
>
>
> -------- Original message --------
>  
> From: Jim N7US <[hidden email]>
>
> Sent: Thursday, June 13, 2019 14:35
>
> To: Elecraft Reflector ([hidden email]) <[hidden email]>
>
> Subject: K3S soundcard after Windows 10 V. 1903 update
>
> After the update to Windows 1809, Windows isn't seeing the line-out CODEC of
> my K3S.  It recognizes the line-in one just fine.  Any suggestions would be
> appreciated.  Thanks.
>
>
> Jim N7US
>
>
>
>
>
> ______________________________________________________________
> Elecraft mailing list
> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
> Post: mailto:[hidden email]
>
> This list hosted by: http://www.qsl.net
> Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
> Message delivered to [hidden email]
>

______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: K3S soundcard after Windows 1809 update

Andy Moorwood
I had an issue with audio devices on my work machine after the upgrade. Had to go into control panel and “fix audio problems”

Andy
K3CAQ

> On Jun 13, 2019, at 6:47 PM, Bob McGraw K4TAX <[hidden email]> wrote:
>
> I just completed update of this Windows 10 Pro system, 1809 update.   Checked to see if WSJT-X communicated between the computer and radio and find all is well.    No issues, sound card both ways is correct and with my K3S works as it should.  I didn't have to change anything.  Also checked HRD w/DM780, FLDIGI, and MMTTY and all work as expected with no issues.
>
> Happy camper here.
>
> 73
>
> Bob, K4TAX
>
>
>> On 6/13/2019 8:38 PM, Jim N7US wrote:
>> Thanks for the suggestions.  I found it hiding in All Settings-->System-->Sound-->Input (or right click on the speaker icon-->Open sound Settings), where I was able to choose my input device and rename it (to Elecraft K3S RX) and pick the icon for a circuit board.  Now it appears in the MMTTY configuration and DXLab's WinWarbler.
>>
>> Jim N7US
>>
>> -----Original Message-----
>>
>> The K3S line out is missing.
>>
>>
>> Jim N7US
>>
>>
>> From: Ed W0YK
>>
>> Sent: Thursday, June 13, 4:42 PM
>>
>> Subject: Re: [Elecraft] K3S soundcard after Windows 1809 update
>>
>> To: Jim N7US, Elecraft Reflector
>>
>> It just so happens I was at Elecraft a couple hours ago testing a K3/KIO3B with a Win10 1903 notebook and a Win7 notebook.  Both saw Line In and Line Out on the Codec.
>>
>> Did Windows possibly disable the Line Out?  Or, is it not even listed?
>>
>> BTW, is the missing device the K3 LINE OUT  (PC Line In) signal, or the PC Line Out (K3 LINE IN) signal?
>>
>> 73,
>> Ed W0YK
>>
>>
>> -------- Original message --------
>>  From: Jim N7US <[hidden email]>
>>
>> Sent: Thursday, June 13, 2019 14:35
>>
>> To: Elecraft Reflector ([hidden email]) <[hidden email]>
>>
>> Subject: K3S soundcard after Windows 10 V. 1903 update
>>
>> After the update to Windows 1809, Windows isn't seeing the line-out CODEC of
>> my K3S.  It recognizes the line-in one just fine.  Any suggestions would be
>> appreciated.  Thanks.
>>
>>
>> Jim N7US
>>
>>
>>
>>
>>
>> ______________________________________________________________
>> Elecraft mailing list
>> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
>> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
>> Post: mailto:[hidden email]
>>
>> This list hosted by: http://www.qsl.net
>> Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
>> Message delivered to [hidden email]
>>
>
> ______________________________________________________________
> Elecraft mailing list
> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
> Post: mailto:[hidden email]
>
> This list hosted by: http://www.qsl.net
> Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
> Message delivered to [hidden email]

______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]