Quantcast

KAt100 power on question

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

KAt100 power on question

mjpilgrim
I recently purchased a used KAT100.  Not sure how to interpret a possible failing condition at Power UP time.  Stupid Question:  If I simply connect 12VDC to the DC power input jack on the KAT100 (without the K2 physically connected), should I see the lights eliminated on the KAT100?  Reason I ask is because at one time during my initial hookup I seem to recall the lights on, but now they are not.  Don't know if possibly my interface cable had a shorted connection, or what.  Nonetheless, before I re-cable and try again, I just needed to ask if I might have a problem in which the lights do not come on.  Upon close inspection of the interface cable I think I located a shorted connection at the KAT100 connection.  I removed that shorted condition but I feel hesitant to plug in a try the operational status of the setup.  Can anyone please tell me if the KAT100 lights illuminate when the 12VDC power is connected, or must the unit be calbed to the K2?

Thanks,
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: KAt100 power on question

bdenley
Made the same mistake.  You need both power cables hooked up: one to the KAT100 and one to the K2.  You can use a 'Y' cable to power both.
Brian

KB1VBF
Sent from my iPad

> On May 25, 2016, at 8:47 PM, mjpilgrim <[hidden email]> wrote:
>
> I recently purchased a used KAT100.  Not sure how to interpret a possible
> failing condition at Power UP time.  Stupid Question:  If I simply connect
> 12VDC to the DC power input jack on the KAT100 (without the K2 physically
> connected), should I see the lights eliminated on the KAT100?  Reason I ask
> is because at one time during my initial hookup I seem to recall the lights
> on, but now they are not.  Don't know if possibly my interface cable had a
> shorted connection, or what.  Nonetheless, before I re-cable and try again,
> I just needed to ask if I might have a problem in which the lights do not
> come on.  Upon close inspection of the interface cable I think I located a
> shorted connection at the KAT100 connection.  I removed that shorted
> condition but I feel hesitant to plug in a try the operational status of the
> setup.  Can anyone please tell me if the KAT100 lights illuminate when the
> 12VDC power is connected, or must the unit be calbed to the K2?
>
> Thanks,
>
>
>
> --
> View this message in context: http://elecraft.365791.n2.nabble.com/KAt100-power-on-question-tp7618014.html
> Sent from the Elecraft mailing list archive at Nabble.com.
> ______________________________________________________________
> Elecraft mailing list
> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
> Post: mailto:[hidden email]
>
> This list hosted by: http://www.qsl.net
> Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
> Message delivered to [hidden email]

______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: KAt100 power on question

Don Wilhelm
In reply to this post by mjpilgrim
The KAT100 needs both the 12 volt power connection *and* the 12CTRL
signal from the K2 to power itself on.
So yes, you need the control cable plugged from the base K2 (or KPA100)
to the KAT100 before you will see any lights.  The control cable is
shown in the KAT100 manual.

73,
Don W3FPR

On 5/25/2016 8:47 PM, mjpilgrim wrote:

> I recently purchased a used KAT100.  Not sure how to interpret a possible
> failing condition at Power UP time.  Stupid Question:  If I simply connect
> 12VDC to the DC power input jack on the KAT100 (without the K2 physically
> connected), should I see the lights eliminated on the KAT100?  Reason I ask
> is because at one time during my initial hookup I seem to recall the lights
> on, but now they are not.  Don't know if possibly my interface cable had a
> shorted connection, or what.  Nonetheless, before I re-cable and try again,
> I just needed to ask if I might have a problem in which the lights do not
> come on.  Upon close inspection of the interface cable I think I located a
> shorted connection at the KAT100 connection.  I removed that shorted
> condition but I feel hesitant to plug in a try the operational status of the
> setup.  Can anyone please tell me if the KAT100 lights illuminate when the
> 12VDC power is connected, or must the unit be calbed to the K2?
>
>

______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]
Loading...