KPA1500 210 (209) Firmware Bug?

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

KPA1500 210 (209) Firmware Bug?

K8TE
I brought my KPA1500 to Lubbock for the CQ WW WPX SSB Contest.  Like a good
Elecraft owner, I checked for firmware updates using the KPA1500 Utility,
downloaded what is actually version 210, and installed it.  Next, I checked
the integration with the IC-7610, KPA1500, and antenna switch.  Much to my
chagrin, the KPA1500 did not understand CI-V frequency information above
3800 KHz and throughout the 160m band!  My next thought was to panic, but
good Air Force troubleshooting techniques came through.

The antenna switch understood the radio, but not the amplifier.  It worked
in the ARRL DX SSB Contest.  Loading an previous configuration did not
change the symptom.  I downloaded version 207 and that fixed the problem!

BTW, I downloaded version 210 three times and the same symptom occurred with
each.  I tried all other HF bands without failure.  I suggest a quick look
by someone who understands (wrote) the update.  As long as you stay below
3800 and don't use 160m, you won't experience this problem.  Of course, the
KPA1500 frequency counter took over, but that is not "smooth" at full power
and I don't like red LED's shining in my face.

73, and good luck in the contest!  Bill, K8TE



--
Sent from: http://elecraft.365791.n2.nabble.com/
______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: KPA1500 210 (209) Firmware Bug?

Eric Swartz - WA6HHQ, Elecraft
Administrator
Hi Bill,

We just caught this and it will be corrected in the next 1500 f/w release.

73,
Eric
/elecraft.com/

On 3/28/2019 9:40 PM, K8TE wrote:

> I brought my KPA1500 to Lubbock for the CQ WW WPX SSB Contest.  Like a good
> Elecraft owner, I checked for firmware updates using the KPA1500 Utility,
> downloaded what is actually version 210, and installed it.  Next, I checked
> the integration with the IC-7610, KPA1500, and antenna switch.  Much to my
> chagrin, the KPA1500 did not understand CI-V frequency information above
> 3800 KHz and throughout the 160m band!  My next thought was to panic, but
> good Air Force troubleshooting techniques came through.
>
> The antenna switch understood the radio, but not the amplifier.  It worked
> in the ARRL DX SSB Contest.  Loading an previous configuration did not
> change the symptom.  I downloaded version 207 and that fixed the problem!
>
> BTW, I downloaded version 210 three times and the same symptom occurred with
> each.  I tried all other HF bands without failure.  I suggest a quick look
> by someone who understands (wrote) the update.  As long as you stay below
> 3800 and don't use 160m, you won't experience this problem.  Of course, the
> KPA1500 frequency counter took over, but that is not "smooth" at full power
> and I don't like red LED's shining in my face.
>
> 73, and good luck in the contest!  Bill, K8TE
>
>
>
>

______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html