New, factory-assembled KPA500 won't power on

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

New, factory-assembled KPA500 won't power on

David Helman
Just received a brand new factory assembled KPA500 which will not power on.
Have connected with Kenwood TS-990S and KAT500 tuner. Any suggestions?

Thanks,
David, WD7I
______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: New, factory-assembled KPA500 won't power on

David F. Reed-2
You may have to install the fuse; I did...

73 de Dave, W5SV


On 10/21/13 11:03 PM, David Helman wrote:

> Just received a brand new factory assembled KPA500 which will not power on.
> Have connected with Kenwood TS-990S and KAT500 tuner. Any suggestions?
>
> Thanks,
> David, WD7I
> ______________________________________________________________
> Elecraft mailing list
> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
> Post: mailto:[hidden email]
>
> This list hosted by: http://www.qsl.net
> Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html

______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: New, factory-assembled KPA500 won't power on

Tim Hague

______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: New, factory-assembled KPA500 won't power on

k6dgw
In reply to this post by David Helman
On 10/21/2013 9:03 PM, David Helman wrote:
> Just received a brand new factory assembled KPA500 which will not power on.
> Have connected with Kenwood TS-990S and KAT500 tuner. Any suggestions?

Did you install the fuse?

73,

Fred K6DGW
- Northern California Contest Club
- CU in the 2014 Cal QSO Party 4-5 Oct 2014
- www.cqp.org


______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: New, factory-assembled KPA500 won't power on

Jack Brindle-2
In reply to this post by David Helman
Check the fuse.

The folks at the factory don't know whether you will use 115V or 230V to power the amplifier, so the safe thing is to not install a fuse. Look for an envelope with the fuses you need in the packaging.

73!

Jack Brindle, W6FB


On Oct 21, 2013, at 9:03 PM, David Helman <[hidden email]> wrote:

> Just received a brand new factory assembled KPA500 which will not power on.
> Have connected with Kenwood TS-990S and KAT500 tuner. Any suggestions?
>
> Thanks,
> David, WD7I
> ______________________________________________________________
> Elecraft mailing list
> Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
> Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
> Post: mailto:[hidden email]
>
> This list hosted by: http://www.qsl.net
> Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html

______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html