PX3 Lag

classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

PX3 Lag

Roger Meadows-2
I recently got a KXPA100. Ever since I hooked it up I noticed that the PX3
marker no longer moves "smooth." It will move across the screen smooth for
a bit, lag behind in frequency, then jump to where it should be and then
continue. I thought it was a fluke at first but it does it quite
constantly. If I take the KXPA out of the loop, like when I go remote/QRP I
do not see this issue.

Another person with the same setup posted the same issue on the Yahoo
group. Is this normal, something I should be concerned about, something
Elecraft is aware of?

Thanks for your help.
73,
Roger
AE4RM
Lakeland, FL
--
73,
Roger Meadows
AE4RM
______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: PX3 Lag

Bob N3MNT
If I remember correctly this is the result of loading on the serial data port.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: PX3 Lag

N0SA
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
In reply to this post by Roger Meadows-2
I am the previous poster about this issue.
I was told by Elecraft support that it is a known issue but they offered no hope of a fix.
It is a bit annoying to me and I would really appreciate it being addressed if possible.
Seems the control buss may be overloaded at this point, but what do I know?
Larry
n0sa
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: PX3 Lag

n6hz
I haven't verified this, but one thing you might try is to turn PA MODE to OFF on the KX3.  You'll then need to turn on/off the KXPA100 manually since the KX3 will no longer be pinging the KXPA100.   This should eliminate the cursor/marker lag on the PX3.  

Kindly,

Paul
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: PX3 Lag

Scott Russell
In reply to this post by Roger Meadows-2
Roger,

I found this same issue when I added the KXPA100 back in the March timeframe. I posted here on the Elecraft list and shortly started an email dialog with Paul, one of Elecrafts Senior Software Engineers. After some testing it was determined that they could re-create the problem and that a fix would be in the works. I've since contacted them back several times for an update and as of this time, nothing has been done. Maybe now that others are seeing the issue it will get addressed a bit faster. Lets hope.

Scott N1SER
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: PX3 Lag

wayne burdick
Administrator
Scott,

This is definitely a bug, and it’s in my court. Sorry for not responding sooner.

I’ll be working on it when I get back from vacation in about a week.

73,
Wayne
N6KR



> On Aug 16, 2017, at 6:59 PM, Scott Russell <[hidden email]> wrote:
>
> Roger,
>
> I found this same issue when I added the KXPA100 back in the March
> timeframe. I posted here on the Elecraft list and shortly started an email
> dialog with Paul, one of Elecrafts Senior Software Engineers. After some
> testing it was determined that they could re-create the problem and that a
> fix would be in the works. I've since contacted them back several times for
> an update and as of this time, nothing has been done. Maybe now that others
> are seeing the issue it will get addressed a bit faster. Lets hope.
>
> Scott N1SER



______________________________________________________________
Elecraft mailing list
Home: http://mailman.qth.net/mailman/listinfo/elecraft
Help: http://mailman.qth.net/mmfaq.htm
Post: mailto:[hidden email]

This list hosted by: http://www.qsl.net
Please help support this email list: http://www.qsl.net/donate.html
Message delivered to [hidden email]
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: PX3 Lag

N0SA
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
Thanks Wayne, this is much appreciated.
It isn't a huge deal but can get a bit annoying at times.
A fix would be great.
Larry
n0sa